دوست ناباب کیست؟

دوست شما تاثیرات زیادی بر زندگی شما خواهد داشت، دوستان می توانند بر رفتار، احساس، عملکرد، خلق و خوی شما تاثیر مثبت و منفی بگذارند.
اگر دوستان شما باعث رشد شما نمی شوند، دائما شما را در حالتی قرار می دهند که استرس بگیرید یا انتخاب های پرخطر داشته باشید و در دردسر بیوفتید یا از طرفی با برچسب زدن، شما را به سمت انجام کارهای اشتباه تشویق می کنند، شما با دوستان ناباب در ارتباط هستید.
دوستان ناباب، دوستانی غیر قابل اعتماد هستند و دائما برای شما دردسر درست می کنند.

انواع دوستی های ناباب

دوستان ناباب و دوستی های آسیب رسان را می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد؛ مهم است که بتوانید دوستی های سالم را پیدا کنید و از دوستی های مخرب فاصله بگیرید( دوستی هایی که به شدت بر زندگی شما تاثیر منفی می گذارند)

برخی از انواع دوستی های ناباب عبارت اند از:

  • نفوذی قلدر؛ این افراد با تاثیر گذاری بر شما و نفوذ کردن بر ذهن شما، شما را به انجام رفتارهای مجرمانه و خطرناک هدای می کنند. ممکن است چرب زبانی داشته باشند یا به شما باج بدهند و حتی شما را تهدید یا تخریب کنند.
  • شورشی؛ اگر دوستی با یک فرد شورشی می تواند هیجان انگیز باشد اما پر از بی ثباتی و دردسر است؛ این افراد غیر قابل پیش بینی هستند و با فشاری که بر دوستان خود وارد می کنند، آن ها را به سمت کارهای خلاف هدایت می کنند.
  • خودخواه؛ دوست خودخواه زمانی سمت شما می آید که به شما نیاز داشته باشد و برای او فایده داشته باشید. اگر او را بپذیرید، با شما خوب رفتار می کنند و اگر نه، شما را سرزنش می کنند.
    همچنین این دوستان از شما درخواست های غیر منطقی دارند و اگر به حرف آن ها گوش نکنید ارتباطشان را با شما محدود کرده و از شما ناامید می شوند.
  • سو استفاده گر؛ هر شکلی از سو استفاده در رابطه دوستی با فرد سو استفاده گر ممکن است. شما ممکن است هرگز متوجه نشوید که از شما سو استفاده می شود و گاهی سو استفاده گر طوری رفتار می کند که رفتارش منطقی و اخلاقی به نظر برسد و به شما احساس عذاب وجدان و گناه می دهد تا شما به انجام خواسته های او تن دهید.
  • رفتارهای مخرب؛ فرد رفتارهای آسیب رسانی دارد و سعی می کتد احساسات شما را جریحه دار کند و به صورت بد و آزار دهنده مانند بی ادبی کردن یا آسیب رساندن به شما رفتار می کند.

دوستان ناباب و اهمیت دخالت والدین

از آنجایی که دوستان ناباب می توانند باعث بروز رفتارهای نادرست و انحرافی در افراد شوند و تاثیر آن ها علی الخصوص در دوره نوجوانی زیاد است، نقش والدین در کنترل کردن فرزندان به صورت صحیح و دور کردن آن ها دوستان ناباب مهم و پر رنگ می شود.

نوجوانی دوره ی چالش بر انگیزی است و در این دوره نوجوان به دلایلی همچون تشخص طلبی و آزادی خواهی و استقلال طلبی نیاز به کمی مراقبت دارند. انتخاب دوست مهم است؛ دوستان می توانند نوجوانان را به سمت باورها و مسیرهایی ببرند که دقیقا نقطه مقابل رفتار و فرهنگ خانوادست.

والدین به منظور دور کردن فرزندان خود از خطر باید نوجوان خود را خوب بشناسند و از راه درست و منطقی اقدام به تاثیر گذاری در انتخاب دوست و دور کردن دوستان ناباب از فرزند کنند.

هر آنچه درباره ی موفقیت می شنوید را باور نکنید؛ تحقیقات نشان داده اند می توان ترفند های جدیدی به سگ ها آموزش داد و یا اینکه ثابت کرده اند اگر با خودتان صحبت کنید، دیوانه نیستید. در حقیقت روانشناسی نشان داده است که صحبت کردن با خود یکی از بهترین ابزار ها جهت شفافیت بیشتر با خود و یافتن راهکار های خلاقانه است.

علم برخی از باورهایی مربوط به موفقیت که قدمت آن ها به دوران دایناسور ها باز می گردد را فرو می ریزد؛ همچنین نکات جدیدی درباره ی حافظه، بهره وری و زندگی سالم که شما را در رسیدن به موفقیت یاری می دهد، ارائه می کند.

در این قسمت به توضیح چند قاتل موفقیت می پردازیم!

-چند کاره بودن

اگر تصور می کنید داشتن چند وظیفه ی همزمان، کلید طلایی بهره وری است، دست خود را بالا ببرید؛ بر خلاف باور شما، دانشمندان معتقد هستند که این چیزی ست که سبب شکست می شود. مطالعات انجام شده در دانشگاه میشیگان نشان داده است که انجام چندین کار به صورت همزمان سبب کاهش بازدهی شما می شود. در حقیقت شما مجبور به انجام ناپخته ی کار ها شده و نتیجه ی مطلوب را به دست نمی آورید.

دانشمندان دانشگاه استنفورد نیز دریافتند که قبول چند وظیفه به صورت همزمان سببب عدم کنترل تمرکز و خستگی مغز می شود. تحقیقات نشان داده است زمانی که شما سرعت انجام کارهای خود را کاهش می دهید، نتیجه ای نسبتاً مطلوب تر داشته و موفق تر خواهید بود. همچنین ارزیابی تان از وضعیت زندگی خود،

-تلاش برای پیش بینی و کنترل شرایط
رشد خارج از منطقه ی امن شما رخ می دهد. به جای فرار از ناشناخته های زندگی شغلی و یا موقعیت های نا آشنا و تازه، سعی کنید استقامت خود را بیشتر کرده و با ابتکار عمل به استقبال آن ها بروید.

-کار کردن زیاد

آیا برای تحقق اهداف خود، زمان زیادی را در روز به سرعت کار می کنید؟ علم نسبت به این مسئله که کار کردن طولانی و سخت سبب موفقیت می شود را رد کرده است. تحقیقات نشان داده است که مدیرانی که زمان زیاد و بدون وقفه ای را صرف کار کردن می کنند، در مقایسه با مدیرانی که به اندازه ی مناسب خود را مشغول کار می کنند، مشکلات روحی و جسمی کم تری دارند.
محققان بریتانی گزارش داده اند افرادی که بیشتر از یازده ساعت در روز کار می کنند، ۶۷ درصد بیشتر از افرادی که ساعات کم تری کار می کنند، در معرض بیماری های قلبی قرار دارند.

-تمرکز بر مشکلات

شما برای کسب بقا و موفقیت خود مانند بسیاری از موجودات دیگر، روی تهدید ها تمرکز می کنید تا به این سبب اتفاق غیر منتظره ای رخ ندهد. اما شما باید بدانید که ین کار در بلند مدت سبب فرسودگی شما می شود. شما بهتر است به جای تمرکز بر روی مشکلات، بر راه حل های موجود فکر کنید. به جای توجه به اتفاقات

ناخوشایندی که رخ داده است، سعی کنید بر موفقیت هایی که می توانید از درون این موقعیت ها برای خود بسازید، توجه داشته باشید.

 

قاتل

آیا شما پس از انجام هر کار اشتباهی، مدام از خود انتقاد کرده و خود را سرزنش می کنید؟ بهتر است بدانید بین دوست داشتن خود و موفقیت، رابطه ی مستقیمی وجود دارد. هنگامی که مرتکب اشتباهی می شوید، سرزنش کردن خود باید آخرین کاری باشد که ممکن است انجام دهید نه اولین کار!
زیرا این رفتار انرژی زیادی از شما گرفته و باعث ناامیدی شما از خود می شود و در نهایت احتمال رسیدن به موفقیت را بسیار کاهش می دهد. برای حل این مشکل شما باید تصمیم بگیرید که دیگر از خود بی رحمانه انقاد نکنید؛ همچنین خود را بیشتر دوست داشته و تلاش هایتان را نیز ببینید.
-غفلت مداوم از خود
احتمالاً به شما این گونه آموزش داده اند که فرد خوب کسی ست که منافع دیگران را بر خود ترجیح می دهد و به نیاز های خود کم تر توجه می کند.
شما ابتدا باید از خود مراقبت کرده و به وضعیت جسمانی و روانی خود برسید؛ اینگونه قادر هستید تا برای افراد در و برتان نیز مفید تر باشید. پس سعی کنید خود غذا بخوید، ورزش کنید، بخندید و شاد باشید؛ همچنین از انجام کارهایی جهت خوش حال کردن خود، دریغ نکنید.
-شک و ترید
ممکن است شما دائماً به اتفاق های بد و نامطلوبی که ممکن است رخ دهد توجه کرده و حتی قبل از شروع انجام فعالیت مدنظر خود، تصور بازنده بودن داشته باشید. شما باید این تفکر را با نگرش های مثبت جایگزین سازید.
-ترس از عدم موفقیت
فقط افراد کوشا در فراز و فرود های زندگی دوام می آورند؛ ترس از شکست منجر به ترس از موفقیت می شود. شما باید تصور خود را از رشد کردن و موفقیت را بازبینی کرده و آغوش خود را برای شکست و کسب تجربیات جدید باز بگذارید و بدانید که شکست، جزئی از مسیر موفقیت می باشد.

-تحقیر خود شادتر است.

 

مشاوره چیست؟
مشاوره رابطه ای می باشد که بین دو فرد(مشاور و مراجع) برقرار می شود. در این رابطه، فرد مراجع مشکلات و هدف از مراجعه کردنش را در نزد مشاور بازگو می کند و مشاور نیز می کوشد تا فرد مراجع را درک و در حل مسائل کمک کند و همچنین در آخر راهکارهای لازم را بگوید.

انواع مشاوره
همچنین لازم است که گفته شود که زمینه مشاوره ها گوناگون می باشد که در ادامه بعضی از آن ها نام برده می شود:

مشاوره شغلی و تحصیلی
مشاوره حرفه ای
مشاوره ازدواج
مشاوره اجتماعی
مشاوره توانبخشی
و نظایر آن ها.
مشاور تحصیلی کیست و مشاوره تحصیلی چیست؟
مشاور تحصیلی یک راهنما در حوزه تحصیل و آموزش است که با دانش آموزان و دانشجویان در ارتباط بوده و برای ارتقای سطح علمی و هموار کردن مسیر موفقیت دانش آموزان در آزمون هایی مهم مانند کنکور، آزمون های المپیادی و .. تلاش می کند.
مشاور تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان کمک می کند که از وقت خود بهترین استفاده را داشته باشند و با توجه به منابعی که در اختیار دارند، بهترین نتیجه را بگیرند.

مشاور تحصیلی در یک بازه زمانی مشخص، برای دانش آموزان بر اساس اولویت ها، ویژگی های شخصیتی و شرایط زندگی و... برنامه ریزی می کند و به دانش آموز در راستای رسیدن به اهدافش کمک می کند.

هر کدام از مشاوره ها که در بالا از آن ها نام برده شد در هر دوره زمانی برای فرد اهمیت والای پیدا می کند؛ مثلاً دانش آموزی که در حال تحصیل می باشد برای موفقیت و هدفمند کردن مطالعات خود شدیداً به مشاوره تحصیلی نیاز پیدا می کند.

در گذشته خیلی از دانش آموزان و خانواده های آنان اعتقاد و اعتمادی به این گونه مشاوره ها نداشتند ولی امروزه به جهت رقابتی شدن تحصیلات و به وجود آمدن چشم هم چشمی های گسترده و از طرفی با دیدن موفقیت های دیگران و نتیجه مشاوره دانش آموزانی که از متخصصین امر تحصیل استفاده کرده اند سبب می شود که مشاوره تحصیلی یک امر ضروری به حساب بیاید.

مشاور تحصیلی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
یک مشاوره تحصیلی خوب، علاوه بر آگاهی، تخصص و تحصیلاتی که در زمینه مشاوره دارد، باید شناخت خوبی از دانش آموز، شرایط او و منابعی که در اختیار دارد، داشته باشد.
او باید پیگیری لازم را داشته باشد و در برنامه ریزی دقیق عمل کند و به مباحث انگیزشی تسلط کافی داشته باشد.

همچنین یک برنامه ریزی کوتاه مدت و یک برنامه ریزی بلند مدت برای دانش آموز داشته باشد.

مشاور تحصیلی چه کارهایی انجام می دهد؟
مشاور تحصیلی در راستای کمک به دانش آموز و برنامه ریزی هایی که برای او انجام می دهد، در زمینه های زیر فعالیت می کند:

تلاش برای از بین بردن کمال گرایی منفی و آسیب رسان
ارائه راهکارهایی برای تقویت حافظه
ارائه روش های مختلف یادگیری
انتخاب رشته تحصیلی در دبیرستان
انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه
ارائه راهکارهایی برای افزایش تمرکز و کاهش حواس پرتی
مدیریت زمان
تلاش برای کاهش استرس
ارائه روش هایی برای افزایش هوش
تنظیم خواب و اصلاح عادات غلط
افزایش اعتماد به نفس
یادگیری گروهی
ارائه نکاتی برای روش های خلاصه برداری
آموزش تند خوانی
ارائه برنامه تحصیلی
آموزش دروس سخت
اصلاح تغذیه
افزایش فهم و درک کلامی
افزایش فهم و درک ریاضی
درمان اختلالات یادگیری
درمان فراموشی
روش های آموزش زبان های خارجی
ارتباط صحیح با معلمان
ارتباط صحیح با همکلاسی ها
معرفی کتاب های کمک درسی
انتخاب محل تحصیل
اصلاح مکان مطالعه
درمان اضطراب امتحان
و...
وظایف مشاور تحصیلی چیست؟
بطور کلی وظیفه ی مشاور تحصیلی عبارت است از:

هدایت تحصیلی
آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری
حل مشکل افت تحصیلی
غلبه بر استرس
اضطراب وافسردگی امتحانات
رفع رفتارهای نابهنجار
ارائه راهکار برای حل مشکلات روحی و روانی
و در نهایت هموار کردن مسیر دانش آموزان برای موفقیت در تحصیلات بویژه قبولی در رشته ی مورد علاقه در دانشگاه های خوب کشور.
جلسات مشاوره تحصیلی چگونه است؟
جلسات مشاوره تحصیلی به طرق مختلف برگذار می شود؛ گاه ممکن است مشاور با دانش آموز جلسه فردی داشته باشد و با او به صورت خصوصی صحبت کند، گاه ممکن است با والدین دانش آموز به صورت شخصی گفتگو کند و یا در برخی جلسات با والدین و دانش آموزان جلسه برگذار کند.

تاثیر مشاوره تحصیلی بر زندگی نوجوانان
یک مشاور تحصیلی خوب، تاثیرات مثبت و غیر قابل انکاری بر روند زندگی نوجوان دارد؛ برخی از تاثیرات مثبت آن عبارت اند از:

افزایش اعتماد به نفس در دانش آموز
هموار کردن مسیر موفقیت برای او
کمک به دانش آموزان در راستای ایجاد مهارت های اجتماعی مناسب
کمک به دانش آموزان در راستای یادگیری مهارت های اجتماعی و ارتباطی
کنترل استرس و اضطراب
افزایش هوش هیجانی
و...
چه شرایطی برای انجام مشاوره تحصیلی لازم است؟
واقعیت ماجرا این است که انجام مشاوره تحصیلی همانند دیگر جلسات مشاوره است، بسته به مکانی که مشاوره تحصیلی در آن انجام می شود، جلسات مشاوره تحصیلی می توانند تشکیل شوند.
مشاوره تحصیلی می تواند در مدرسه یا آموزشگاه در یک اتاق ساده صورت بگیرد.

زیر مجموعه ها

The Joomla! content management system lets you create webpages of various types using extensions. There are 5 basic types of extensions: components, modules, templates, languages, and plugins. Your website includes the extensions you need to create a basic website in English, but thousands of additional extensions of all types are available. The Joomla! Extensions Directory is the largest directory of Joomla extensions.

شما اینجا هستید: صفحه ی اصلی صفحات